Leta i den här bloggen

Fiskfond

Använd gärna torsk eller plattfisk.

Ingredienser
1,5 kg Fiskskrov
1 Gul lök, hackad
1 bit Purjolök, hackad
1 bit Rotselleri, hackad
1 Morot, hackad
2 msk Olivolja
2,5 liter Vatten
5 kvistar Persilja
3 Lagerblad
1 msk Salt
4 Vitpepparkorn

Gör så här
1. Skölj fiskbenen noga i ljummet vatten.
2. Fräs grönsakerna och fiskbenen i olja i en stor kastrull. Tillsätt vatten, persilja, lagerblad salt och peppar. Koka upp och skumma av. Låt småkoka i ca 30 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt dra i 5 minuter.
3. Sila fonden och koka ner till ungefär en fjärdedel återstår. Låt svalna.
4. Frys in i istärningsfack eller mindre burkar.