Leta i den här bloggen

Minidammsugare

Godaste kaffefikat! Använd gärna färdigkavlad marsipan. Tipset när man doppar i choklad är att när man har doppat tar man långsamt upp kakan ur chokladen. På så vis droppar det inte utan stannar kvar på kakan!
Ca 90 st
Ingredienser:
450 g Kaksmulor, gärna från Bondkakor
100 g Mjölk- och sojafritt margarin
3 msk Kakao
1 krm Salt
Några droppar Arrakessens
Ca 400 g Marsipan, ICA´s (kolla innehåll annars)
Ev Florsocker att kavla ut marsipanen i
200 g Mörk Choklad, Plamil´s
Gör så här:
1. Mixa kaksmulorna. Tillsätt margarin, kakao och salt. Smaka av med arrakessens. Mixa smeten slät.
2. Fyll blandningen i en spritspåse och klipp ett hål som är 1 cm stort. Ställ svalt.
3. Kavla eller rulla ut marsipanen om du har en färdigkavlad. Spritsa ut blandningen i längder en i taget. Rulla marsipanen runt smeten och skär längs med. Spritsa nästa längd. Ställ in i frysen en stund.
4. Smält choklad i micron eller över vattenbad. Ta ut längderna ur frysen och skär 3 cm långa rullar. Doppa ändarna i choklad. Frys in dem som inte skall serveras direkt. Ta sedan fram och tina i rumtemperatur.